begin van het eind van zindelijkheidstrijd

begin van het eind van zindelijkheidstrijd

Zal het dan nu eindelijk zo ver zijn?  Een tijdje terug kwam je op vrijdagmiddag uit school en riep je toen je net van de tandemfiets afstapte en nog in de tuin liep ‘mam, plassen!’ Vervolgens rende je naar de wc en ging je plassen. Vanaf dat moment hebben we de luier afgedaan en alleen ’s nachts heb je nog een luier om. Een heel weekend ging het goed. Zelfs bij anderen ging je ook gewoon plassen, dat vond je zelfs wel interessant. Bij opa en oma ging je plassen, bij de buurvrouw.

Mama moest er wel aan wennen en was bang dat er ongelukjes kwamen en vroeg heel vaak aan je ‘moet je niet plassen?’ Waarop jij geïrriteerd reageerde: ‘Neehee, mam.’ Ik zag je denken: ‘en als ik wel moet, dan weet ik echt wel dat ik moet mam, let it go, let it go.’

En ja mama moest leren loslaten. Op zondagmiddag was mama even boven en zat jij beneden een film te kijken. Ineens hoorde mama lawaai bij de wc. Ze dacht dat jij zelf naar de wc ging en dacht dat dat wel goed zou gaan. Toen mama beneden kwam zag ze jou zitten. Op het potje achter de TV, je wilde niets van de film missen, maar moest ook nodig plassen. Een slimme meid ben je.

En toen was daar het moment, de maandagochtend. De avond ervoor had mama al een appje naar school gestuurd met dat je geen luier meer om zou doen naar school.  ‘Omdat je het hele weekend het al zonder luier hebt gedaan, hoef je ook op school geen luier aan’ zo vertelde mama aan jou.

Jij vond het prima. Al merkte mama ook dat je het irritant vond dat ze steeds vroeg of je moest plassen. ‘Neehee mam, sool’ zo reageerde je met een diepe zucht. En ja vlak voordat we de klas ingingen ging je braaf naar de wc om te plassen.

Zal het dan nu eindelijk het einde in zicht zijn van de zindelijkheidstrijd?

De eerste dag op school zonder luier, ging het super. Helaas de dag er na was het weer een aantal keren mis. Op moment is het echt even doorbijten en gewoon consequent blijven, dat is best een uitdaging. Rond je verjaardag hebben we er een uitzondering op gemaakt, maar daarna weer consequent je luier overdag afgelaten. Voor mama soms wel iets meer wassen, maar dat is voor het goede doel, namelijk een eind aan de zindelijkheid strijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *