bevroren harten die ontdooien

bevroren harten ontdooien

 

 

Wat kan ik toch genieten wanneer ik naast ons prinsesje in bed lig en we samen lezen uit haar Frozenboek en we lezen over bevroren harten die ontdooien. We kruipen samen weg onder haar Frozen dekbed. Regelmatig lees ik samen met haar het verhaal over Anna en Elsa.

 

 

Bevroren harten die ontdooien

Bijna aan het einde van het verhaal lees ik de woorden: ‘liefde ontdooit een bevroren hart’. Ik laat de woorden echt tot me doordringen. Liefde. Ontdooit. Een bevroren hart.┬á Wat zijn er in de wereld om ons heen veel bevroren harten te zien. Als je kijkt naar de oorlogen, naar de vluchtelingen die niet welkom zijn. Als er door die bevroren harten naar een ander wordt gestaard omdat die ander zo ‘anders’ is. Bevroren harten zijn er ook wanneer het gaat om kleine ongeboren kinderen met het syndroom van down die niet meer welkom zijn in onze maatschappij, omdat zij de samenleving misschien geld zullen kosten. Of omdat ouders onnodig bang gemaakt worden omdat down syndroom een ernstige afwijking is.

Dan kijk ik weer naar ons prachtige meisje in haar Frozen bed. Down, een ernstige afwijking? Zeker niet! En moeten er minder mensen geboren worden zoals mijn prachtige, pure dochter? Nee zeker niet, misschien juist wel meer. In plaats van liefde, maak ik er van: down ontdooit een bevroren hart. Down. Wat een echtheid en puurheid zie je juist bij mensen met het syndroom van down. Maar vooral wat een liefde. Zij zijn niet hard of veroordelend, maar juist liefdevol. In een wereld vol bevroren harten hebben we juist liefdevolle mensen nodig met het syndroom van down.
Want zij laten bevroren hart ontdooien.

Als ik soms wat boos en afstandelijk ben en druk met van alles en nog wat en ik zie mijn dochter schitteren in haar Frozen jurkje, en naar me toekomen rennen: ‘mam kuffel’, ja dan smelt ik, want net als Olaf houdt zij van warme knuffels. Ons ‘down’ prinsesje laat mijn hart weer ontdooien en zien wat echt belangrijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *