dankbaar genieten van de laatste maanden op reguliere school

dankbaar genieten

Twee weken geleden hadden we het laatste groot overleg op de school waar ons meisje nu heengaat. De andere overleggen deed ik vaak alleen, maar nu was mijn man er ook weer bij en ook ons mooie meisje, omdat we geen oppas konden vinden. Dit had ergens ook wel iets. We vertelden waarom we gekozen hadden voor de overstap. Het was een goed overleg en spraken ook over waar ze de laatste maanden nog aan gaan werken op school.

Toen ik thuis kwam en op de bank plofte en naar haar keek moest ik denken aan het eerste overleg op school. Het was een ori├źnterend gesprek. Ze was zo heerlijk vrij dat ze bij alle mensen om de beurt op schoot ging zitten en op haar manier onbevangen met iedereen contact maakte.
Tijdens het laatste grote overleg zat ze eerst heerlijk bij mij en daarna heerlijk bij papa op schoot. Ze was moe en aan het eind leek het bijna of ze lag te slapen. Best vermoeiend zo’n schooldag.
Wat is ons meisje groot geworden. Echt al een heel dametje. Het raakt me als ik denk dat we het voor haar en ons vertrouwde los gaan laten. Tijdens het overleg spraken we af dat we na de kerstvakantie gaan kijken hoe we het afscheid verder vorm gaan geven, want dat ze gemist gaat worden en dat zij de kinderen en de juffen gaat missen, dat is zeker.

Pfff. Wel weer even zo’n slikmoment zo’n laatste overleg en er zullen de komende maanden vast nog wel wat tranen komen, maar dat is ook goed. Dat laat zien dat ze zo’n mooie tijd op school heeft gehad, en gelukkig mag ze nog een paar maanden. En toch het is goed. Zeker als ik zie hoe moe ze is en de verschillen met de andere kinderen steeds groter wordt.

Als ik zo terugblik, dan overheerst de dankbaarheid. Dankbaar voor de mooie jaren op deze school. Ze ging de meeste dagen met plezier naar school. Wat genoot ze van de een op een momenten met de klasse assistentes, ze was erg leergierig. Wat genoot ze van het contact met de andere kinderen uit haar klas die zo zorgzaam voor haar waren, haar altijd hielpen, samen met dansten als zij wilde dansen. Samen met haar gingen lezen. Haar een high five of een knuffel gaven. Ze zat er zo heerlijk tussen. Zo dankbaar voor haar lieve vriendinnetjes en vriendjes en alle lieve juffen. Zo dankbaar voor het mooie team van mensen om haar heen. En de komende maanden ga ik dan ook extra genieten van de momenten dat ik haar nog lekker zelf op de fiets naar school kan brengen en haar te zien genieten met en van haar klasgenootjes.

De laatste paar maanden ga ik dankbaar genieten van ons bijzondere meisje op een ‘gewone’ school.

2 gedachten over “dankbaar genieten van de laatste maanden op reguliere school

  1. Mooi dat het zo’n goede tijd is geweest voor haar en dat jullie nu mogen gaan toeleven naar de overstap.
    Voor haar klasgenootjes zal het ook een verrijking zijn geweest voor de rest van hun leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *