dansoptreden in Theater de Sprankel

Heerlijk als ik dat stralende koppie op dat podium zie, wat kan ze er toch van genieten als ze mag dansen. Ze genoot er echt van. Niet alleen tijdens het optreden, maar ook de dagen er voor. Het  oefenen samen met haar vriendinnetje, dat vond ze helemaal geweldig. Op school hadden ze regelmatig geoefend, dat was wel te merken. Als ik haar ophaalde van school kreeg ik haar de dagen voordat ze ging optreden bijna niet mee naar huis, nee ze moest eerst nog een keer op het schoolplein het dansje van K3 laten zien. Vaak begon ze ’s ochtends achter op de fiets al met het oefenen van haar dansje. Heel leuk als ze zo vrolijk is, maar dat was wel een gewiebel op de fiets. Nadat ik haar had opgehaald van school en we waren weer thuis, was het eerste wat ze vroeg: ‘K3 kijken?’                                                                      ‘Nee, we gaan nu geen k3 kijken, we gaan eerst iets drinken en dan mag je lekker spelen. Aan het einde van de middag mag je dan k3 kijken.’

Nu weer terug naar haar optreden. Wat kan ik daar zelf ook van genieten. Normaal ben ik er niet zo van als het ergens heel druk is in een niet al te grote ruimte, het Theater was namelijk in een warm klaslokaal, met een heleboel ouders en een aantal grootouders. Deze keer had ik daar geen last van. Ik zag alleen maar ons stralende meisje. Heerlijk als ze dan ook uitgebreid gaat zwaaien. In het begin komt er niet veel van dansen terecht, ze is zo onder de indruk van alles wat ze ziet, maar je kunt zien dat ze er van geniet en dat is al meer dan genoeg. Wat voel ik me een trotse mama als ik haar daar zo zie stralen op het podium. Als na een tijdje haar vriendinnetje haar stokje op de grond gooit volgt Lois haar voorbeeld en laat ze aan het einde van het dansje de bewegingen zien die ze op school en thuis uitgebreid heeft geoefend.

Ik merk door ons bijzondere meisje dat het genieten extra intens is. Wat kan ik dan ook  extra genieten van de andere kinderen die optreden. Mooi om ons meisje zo te zien stralen en sprankelen samen met de andere kinderen uit haar klas in theater de Sprankel. De school waar ze heengaat heet de Sprankel, vandaar die naam. Samen sprankelen, ieder kind op zijn of haar eigen manier, omdat ieder kind gewoon en bijzonder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *