drie weken geen school

drie weken geen school

Niet naar school

De eerste drie weken op haar nieuwe school zitten erop. Drie goede weken, maar wel lange dagen. Drie weken van s ochtends vroeg in het taxibusje en s middags weer laat terug. Maar wel iedere keer ondanks haar vermoeidheid met een glimlach op haar mond. Vorige week woensdag was het eerste kijkmoment bij het zwemmen, wat was het genieten om haar te zien stralen in het zwembad. Ik werd heerlijk zen van al die relaxte bijzondere kinderen, die zo in een langzaam tempo door het zwembad zwommen. Maar het bijzondere van ons meisje is op haar nieuwe school niet bijzonder meer, daar zijn namelijk alle kinderen bijzonder. Dat is uiteraard ieder kind, maar op speciaal onderwijs

En nu de komende drie weken niet naar school, vanwege het coronavirus. Ik had al een berichtje naar school gedaan dat ze niet naar school kwam, omdat ze verkouden was. Maar nu zijn dus alle scholen drie weken dicht. Echt bizar, maar als het goed is voor de gezondheid, dan is het een goede maatregel. Gezondheid is immers belangrijk. En ik ben blij dat er nu duidelijkheid is en hoop ook echt dat deze maatregel helpt om het coronavirus niet te snel zich verder verspreidt. Zeker ook gelet op de kwetsbare mensen in onze samenleving. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik als moeder wel heel benieuwd ben hoe de komende drie weken zullen gaan. Daarin mag ik een voorbeeld nemen aan ons mooie meisje en gewoon leven bij de dag. Leven bij de dag, genieten dat de meiden thuis zijn. Dit doet me denken aan het lied ‘leef met volle teugen’. Juist in een periode waarin het coronavirus in Nederland veel dingen platlegt en veel mensen ziek zijn, wil ik juist stilstaan en genieten dat het gewone niet zo gewoon is, maar juist bijzonder. Leven en gezondheid is niet iets vanzelfsprekends.

Een voordeel is overigens wel dat we de komende drie weken niet heel vroeg uit ons bed uit hoeven. Ook ben ik dankbaar dat we samen zijn. Want hoeveel mensen zijn er juist nu niet eenzaam, omdat ze geen contact meer mogen hebben met anderen.

De komende drie weken ga ik extra genieten van onze mooie meiden die niet naar school gaan. En ik hoop dat ze zich niet te veel gaan vervelen, maar dat gaat vast goed komen. Ze krijgen de komende weken gewoon juf mama.

1 gedachte over “drie weken geen school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *