een bijzonder online verjaardagsfeest

een bijzonder online verjaardagsfeest

In deze bijzondere tijd vieren wij morgen dat ons bijzondere meisje negen jaar is geworden. Heel eerlijk stond mijn hoofd er eerst eigenlijk helemaal niet naar om in deze bijzondere en voor veel mensen heftige periode een feestje te gaan vieren. Daar waar ik normaal gesproken heel lang van te voren de cadeaus voor haar verjaardag al had geregeld, was dat deze keer niet zo. Ik stelde het maar voor me uit en wist eigenlijk niet zo goed wat ik voor haar wilde kopen. Ik was verlamd door angst en was bang dat zij ook besmet zou worden met Corona, en aangezien zij onder de risicogroep valt, maakte me dat bang. Totdat..  ja wanneer veranderde dat eigenlijk? Ik weet het niet precies, maar ineens dacht ik, ik wil me niet langer meer laten leiden door angst. Juist nu in deze tijd dat we veel samen zijn als gezin, maar andere sociale contacten moeten missen, juist nu wil ik er wel iets van maken voor ons meisje.

De week voor haar verjaardag paste ik het thuisonderwijs er op aan, we gingen rekenen met de getallen 8 en 9 en ze leerde de woorden feest en jarig schrijven. Het aankruisen van vakjes met nog zoveel nachtjes slapen, mocht uiteraard ook niet ontbreken.

Ook bedacht ik een manier om er toch een gezellig feestje van te maken. Door een uitnodiging te versturen voor een online feestje naar drie vriendinnen van haar nieuwe school en naar familie. Van te voren verstuurde we per post een traktatie naar haar vriendinnen, zodat ze tijdens het videobellen gezellig de traktatie konden opsnoepen. De cadeautjes van de andere gasten kregen we van te voren, zodat ze die ook kon uitpakken tijdens het online feestje.

Dankbaar voor ons bijzondere meisje dat morgen een feestje gaat vieren met ons als gezin en een online feestje met vriendinnen en familie.

2 gedachten over “een bijzonder online verjaardagsfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *