Een gewoon Frozen feestje op een bijzondere dag

Afgelopen zondag was voor ons een bijzondere dag. Lois werd namelijk zeven jaar. De verjaardagen, vooral van de kinderen, vind ik bijzondere dagen en ik maak er dan ook altijd een speciaal feestje van. Deze keer koos ik voor het thema Frozen. Lois is namelijk een grote fan van Frozen. Rond verjaardagen is het ook een traditie om de babyfoto’s weer eens te bekijken. Als ik de babyfoto’s van ons bijzondere meisje zie, is het net of ik weer zeven jaar terug ben in de tijd.

Ik was druk bezig met het inplakken van mijn eigen babyfoto’s en nog helemaal niet bezig met de komende bevalling. Onze oudste dochter kwam tenslotte ook pas drie dagen na de uitgerekende datum. Lois niet. Lois besloot eerder en sneller te komen, namelijk twee weken voor de uitgerekende datum. Ze wilde zelfs zo snel naar buiten, dat als ze een half uur eerder was geboren,  ik alleen met de verloskundige was geweest, omdat haar grote zus naar de kinderopvang werd gebracht door papa. Het eerste uur hebben we enorm van haar genoten. We bewonderden haar mooie vingertjes en teentjes, haar handjes, voetjes en beentjes. We genoten van Lois rustige en tevreden uitstraling. Een uur na de bevalling kwam de verloskundige naar boven en vroeg:
‘zien jullie iets bijzonders?’
Ik zag gewoon ons mooie meisje en niet iets bijzonders.
‘Jullie dochter heeft het syndroom van down.’
Bam, dat kwam wel even binnen. Een ‘gewone’ kraamtijd veranderde ineens in een bijzondere tijd. Een tijd vol tegenstrijdige emoties, van onzekerheid tot dankbaarheid. Toch merkte ik ook dat ik als echte leeuwin direct dacht: ‘kom niet aan mijn welpje, want ze is gewoon mijn mooie meisje!’

Ja, Lois is gewoon ons mooie en bijzondere meisje. Daarom vierden we zondag een Frozen feestje op een bijzondere dag, Pasen en haar verjaardag. Zoals alleen zij dat kan huppelde ze enthousiast de versierde kamer binnen en riep ze vol verwondering wijzend naar de slingers en het tafelkleed: ‘oh mooi, Frozen!’
Trots en stralend liep ze rond in haar Anna jurkje die ze had gekregen.
Ze genoot van alle aandacht, de kaarsjes uitblazen, de taart eten en de cadeautjes die ze kreeg. Dankbaar ben ik dan ook voor de 7e verjaardag van ons bijzondere meisje.

4 gedachten over “Een gewoon Frozen feestje op een bijzondere dag

  1. Geniet maar veel van al die mooie, gewone, blijde, bijzondere, alledaagse, onvergetelijke, fijne, fantastische momenten van jullie geweldige dochter. Ze is gewoon bijzonder. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *