een vermoeid en dansend prinsesje

een vermoeid en dansend prinsesje

‘Morgen gaan we naar een kasteel’ zei ik tegen ons prinsesje, een van onze eerste avonden tijdens onze vakantie in Belgie. ‘Yes, leuk’, zo reageerde ze enthousiast.

Ook de ochtend zelf, vlak voordat we er heen gingen zag ik een stralend dametje die zin had om naar een echt kasteel te gaan. Toen we eenmaal in het kasteel waren zag  ik vooral een vermoeid prinsesje. Die op elk bankje languit ging liggen of op de stoelen die ze zag ging ging zitten, gelukkig mocht dat in dit kasteel. We waren bijna de enige bezoekers en kregen een privé rondleiding en maakte kennis met de oude prinses van 93 jaar, die er samen met haar zoon en schoondochter en kinderen nog woont. Wel bijzonder. Omdat ze er nog woonden kon je maar een deel bekijken, dat was wel jammer. Maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door het theater waar je een film kreeg te zien van de geschiedenis van het kasteel. Een film kijken in een theater dat vond ons prinsesje wel helemaal geweldig. Daarna kijken we nog even rond en wierpen we nog een blik op kanariepiet Majesteit die in zijn kooitje zat. Helaas sprak zowel de kanarie als de prinses alleen Frans, maar gelukkig hadden we wel een Nederlandse gids.

Nadat we s avonds een patatje en een ijsje hadden gegeten, struinden we nog even over het park en kwamen we het huisje van Bollo tegen. Daarvan kreeg ons dametje helemaal weer energie. Als we vervolgens muziek horen op het strandje en daar een kampvuurtje zien waar je marshmallows kunt roosteren, gaat ze helemaal los. Het prinsesje dat in het kasteel zo vermoeid was bleef nu maar dansen en dansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *