eerste zwemles

‘Loïs zaterdag semmen.’ ‘Ja, vanaf nu mag jij iedere zaterdag zwemmen. Vind je dat ook spannend?’
‘Nee, leuk! Ik kan het!
Heerlijk dat enthousiasme en dat positieve, daar kan ik nog wat van leren. Daar waar ik zelf dingen die ik voor de eerste keer doe soms wel tegen op kan zien, geniet zij er gewoon van. En dat ga ik ook maar gewoon doen. Genieten. Samen met ons meisje op stap. Samen op zoek naar het zwembad en daarna haar laten zwemmen.

 

 

 

Dan is het tijd om in de auto te stappen, we gaan op tijd weg, voor het geval dat mama niet in een keer goed rijdt.. We rijden wel in een keer goed en we zijn dan ook wel heel vroeg, ach dat geeft niets, dan lopen we toch even vast naar het zwembad om te kijken waar het is? En dan moeten we gewoon even wachten..maar wachten vind ons dametje niet erg, ze gaat er gewoon bij liggen.

En dan is het wel tijd om te gaan. Ze kleed zich snel om en we lopen naar het zwembad. Als we naar binnen lopen houdt ze mn hand stevig vast. Nu het zo dicht bij komt vindt ze het toch wel spannend. En dan zie we haar badjuf, die is ook nieuw net als Loïs. We maken een praatje en dan is het tijd om het water in te gaan. Ze geeft juf een hand, maar dan draait ze zich om en wil ze toch ook nog even mama’s hand vasthouden terwijl ze het water in gaat. Mama maakt nog een paar foto’s en dan zwaaien we nog een keer naar elkaar. Bij de deur blijft mama nog even staan om te kijken hoe je het doet, maar je bent al helemaal gefocust op juf. Dat gaat vast helemaal goed komen. Over een half uurtje mag mama je al weer ophalen.

En als ik je ophaal zie ik een blij, maar wel vermoeid dametje. Lekker naar huis en bijkomen van je eerste zwemles.

3 gedachten over “eerste zwemles

  1. Ik kan ook wat van die houding leren. Ik denk dat ze basisvertrouwen heeft. Dat jij er bent. Dat anderen er voor haar zijn om te helpen.
    Heerlijke foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *