geen down, geen clown, gewoon Lois

geen down, geen clown, gewoon Lois

Heerlijk vlak voor het naar bed gaan samen gek doen. Alsof we allebei een enorm dikke buik hebben en er bijna niet meer door kunnen lopen. Al strompelend gaan we de trap op naar boven. Lekker de clown uithangen. Op de foto speelt ze voor papa, en mocht ze ook even papa’s kleren aan. Ze vond het helemaal geweldig en lach zelf ook regelmatig dubbel van het lachen.

Wat ze op moment ook helemaal leuk vind om te doen is ons tinkelen. Tinkelen? Ja, tinkelen. Ken je de film, wiplala? Deze film keken we in de kerstvakantie en nog steeds is ze er helemaal vol van. In de film komt een wiplala voor en die kan dingen en mensen tinkelen. Als ze getinkeld zijn, kunnen ze niet meer bewegen. Als zij ons tinkelt, dan moeten we blijven zitten totdat zij ons heeft terug getinkeld. Vooral tijdens het eten wanneer je net iets in je mond hebt gestopt, dat is bij haar een favoriet moment om een ander te tinkelen. Ze heeft dan zelf de grootste lol om haar eigen grapjes. En gaat heel hard lachen als ze ons zo stil ziet zitten. We hebben na een tijdje afgesproken dat ze het nog maar drie keer op een dag mocht doen, want anders zou ze het de hele dag doen.

Nu weer terugkomend op dat moment vlak voordat ik haar naar bed bracht. Wat kan ik daar zelf ook van genieten, lekker gek doen. Samen dansen en met gekke stemmetjes tegen elkaar praten en grapjes maken. Dan vraag ik aan haar:
‘Heb je clown syndroom?’
met een gek stemmetje reageert ze ‘neeuh’.
‘Heb je down syndroom?’
‘Neeeuh’
‘Ben je Lois?’
‘Jaaaa’ en enthousiast komt ze op me afgerend.

Geen clown syndroom. Geen down syndroom, maar gewoon Lois.

Gewoon Lois. Met haar eigen talenten. Op school had ze hierover laatst een leuk gesprekje. Ze kon goed vertellen wat ze leuk vind om te doen, namelijk dansen, zingen, iets of iemand nadoen, toneelspelen, boekjes lezen, schommelen en op het klimrek. Dat ze goed kan dansen was ook te zien toen ze laatst met haar klas een dansvoorstelling deed. Helaas kon ik er zelf niet live bij zijn, maar zelfs van de filmpjes spatte het enthousiasme er van af.

Ze is een echte sfeervoeler en houdt van gezelligheid. Ze is een trouwe vriend, bewust beweger, mooi maker en momentgenieter.

Ja Lois is gewoon Lois. Intens, puur en oprecht. Ze kan echt genieten en  houdt van gezelligheid, zo is onze mooie meid.

Geen down dus, geen clown dus, maar gewoon Lois.

 

1 gedachte over “geen down, geen clown, gewoon Lois

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *