genietpietje op 5 december

Genietpietje

genietpietjeWat heb jij genoten van Sinterklaas, dat begon ’s ochtends al toen je je pieten pakje aan mocht doen.
‘Lois piet?’ vroeg jij me met een twinkeling in jouw ogen.
‘Ja, Lois is vandaag piet. En een piet heeft zwarte haren, kijk nu heb jij dat ook!’ zo reageerde ik op jouw enthousiaste vraag, en ik zette snel een pruik met zwart kroeshaar op je hoofd.

Op de fiets was de pruik niet zo handig, daarom stopte ik de pruik in de fietstas. Eenmaal op school wilde je de pruik niet meer op. Ergens snapte ik dat wel,  zo’n pruik zit ook niet heel prettig. Je deed je handschoentjes al uit toen we bij je klas waren om je tas weg te zetten, maar ik deed ze snel weer aan. ‘Kom maar, dan gaan we kijken of Sinterklaas er al aan komt’.
‘Brrr.. koud he? Ril je nu omdat je het zo koud hebt of van de spanning?’
Je kroop lekker dicht tegen me aan en ik kreeg een paar keer een dikke knuffel. ‘Spannend he? Maar ook wel weer leuk. Kom maar!’
Na een tijdje ging je bij je klasgenootjes en juf staan. Wat kwam daar nu aan?

genietpietje piet in tank

Alleen maar pieten? Pieten die op verkenning waren? En Sinterklaas dan? Oh daar kwam

Sinterklaas ook. Hij paste er niet in bij de pieten en kwam lopend.

 

 

 

 

 

 

genietpietje met sinterklaasNa de gezellige aankomst van Sinterklaas op school ging ik naar huis en jij ging een feestje vieren op school. Het was super gezellig en samen met de pieten heb jij heel wat gedanst en wat heb je veel pepernoten gekregen. Aan het eind van de morgen kwam ik jou weer ophalen, maar je wilde niet mee. Het was nog veel te gezellig. Je bleef maar dansen op de muziek op het plein en Sinterklaas moest je ook nog een handje geven. Nou dag hoor!

Bijkomen was ’s middags echt wel even nodig, ons genietpietje was moe en ging daarom lekker haar favoriete paardenfilmpjes kijken.

’s avonds gingen we als gezin gezellig gourmetten. Vooral de komkommer en de pannenkoek vond je erg lekker. Na een tijdje was je wel klaar met eten.
‘Piet?’ riep je heel hard terwijl je naar de deur liep om te kijken of er iets stond. Maar helaas er stond nog niets.

Daarom ging jij maar dansen op pipa pepernoot.
Ik zette de muziek heel hard en samen dansten we door de kamer. Ineens ging de bel en hoorden we gebons. Snel rende jij naar de voordeur. Via de achterdeur kwam je grote zus weer binnen, maar dat had jij niet door. Jij had ergens anders oog voor.

genietpietje zus in zak

Eindelijk was het zover: de zak met pakjes stond in de kamer. Weer ging jij de cadeautjes pakken en las je de namen voor. En op jouw manier las jij je gedichten voor. Je zus was ook wel erg nieuwsgierig, maar ook een een hele goede piet. Want het cadeautje dat zij voor jou had gekocht was bij jou het meest favoriet.
Je bent echt weer goed verwend ook dit jaar. Wat was het genieten van en met jou, ons genietpietje, maar vooral als gezin met elkaar.

genietpietje met grote zus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *