geraakt door Grace

geraakt door Grace

Deze keer begin ik de blog niet met onze dochter, maar over Grace. Zij is een tienermeisje met het syndroom van down. Wat haar avond had moeten worden, wordt een avond waarop ze wordt vernederd en uitgelachen. En dan haar reactie hierop. Zij leert je wat echte vriendschap en vergeving is. Afgelopen vrijdagavond heb ik een film gezien, via New Faith Network met Grace in de hoofdrol. De film touches nu Grace, is echt een aanrader.

Als ik denk aan de betekenis van de naam Grace, dan moet ik direct denken aan ons mooie, pure meisje. Lois betekent ook genade. Genade. Ons mooie cadeau.

Wat raakt het me intens als ik zie als Grace, omdat zij het syndroom van down heeft vernedert wordt, terwijl zij juist in haar puurheid en echtheid zo mooi laat waar het écht om gaat in het leven. Liefde. Vriendschap. Vergeving. Gewoon zijn zoals je bent. Wat zijn mensen met het syndroom van down in hun puurheid mooi van binnen en van buiten. Wat kunnen wij daar in onze maatschappij nog veel van leren. Niet alleen maar bezig zijn met je mooie buitenkant. Maar juist vanuit je hart, puur en intens leven.

Dankbaar ben ik dan ook voor ons mooie meisje. Wat is zij voor mij een voorbeeld en wat ben ik dankbaar dat ik door haar zoveel meer geraakt wordt wanneer ik mooie mensen zie met het syndroom van down of een mooie film kijken met zo’n prachtige boodschap over vriendschap en vergeving.

En dan denk ik aan al die kleine kinderen, die niet welkom zijn, omdat ze het syndroom van down hebben. Omdat ze niet passen in het perfecte plaatje, of omdat we niet weten hoe we er mee moeten gaan als iets als anders gaat dan je had gehoopt. En nee, het is niet altijd makkelijk om een kind met het syndroom van down op te voeden, maar je krijgt er zo veel pure liefde voor terug.

Ja, juist mensen met het syndroom van down leren ons waar het écht om gaat in dit leven: vriendschap en vergeving. Liefde. Zij zíjn de cadeautjes voor onze steeds harder wordende maatschappij.

 

1 gedachte over “geraakt door Grace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *