heeel leuk

heeel leuk

‘Papa, heeel leuk. Mama, heeel leuk. Ester, heeel leuk. Papa, heeel leuk. Mama, heeel leuk. Ester, heeel leuk.’ Dat was het verslag van twee dagen logeren bij mijn tante in Den Haag en een dagje aan het strand. Het was echt heel leuk. Samen een film kijken, spelen met een buurmeisje, bellen blazen, een pannenkoek en een ijsje eten op het strand. In de trein was ook heel leuk.

‘Heeel leuk’ dat waren echt de vakantiewoorden van onze dame van de afgelopen zomervakantie. Puur genieten om haar zo intens te zien genieten. Iedere keer bij een activiteit hoorden we haar op zo’n schattige manier deze woorden zeggen, als ik er alleen al aan terugdenk krijg ik weer een brede glimlach op mijn gezicht. We hebben samen als gezin dan ook heel veel leuke dingen gedaan tijdens een leuke week in België. We hebben gekanood, gewandeld, een kasteel bezocht en nog veel meer leuke dingen gedaan. Meestal wisselden we een actieve dag af met een relax-dag.

Naast de leuke dingen in België, zijn we nog naar het strand geweest en hebben we als gezin voor het eerst gekampeerd. Ook mochten logeerpartijtjes in de vakantie niet ontbreken. Bij opa en oma, bij tantes en bij de oppas. Om aan anderen duidelijk te kunnen vertellen wat ze had gedaan ging ik samen met haar na afloop van de activiteiten of logeerpartijtjes een verhaal schrijven. Zij vertelde dan waar het over moest gaan en ik schreef het op. Dit hielp echt, toen ze bij opa en oma ging logeren kon ze heel duidelijk vertellen wat we die week ervoor in België hadden gedaan. Als ze dat verhaal niet had gehad dan had ze het niet zo duidelijk kunnen vertellen. Zelf pakte ze ook regelmatig het mapje met de verhalen erbij en hoorde ik ze haar voorlezen aan haar knuffelmuis.

Daar waar sprookjes vaak eindigen met ze leven nog lang en gelukkig eindigde haar verhalen met: het was heeel leuk!

 

2 gedachten over “heeel leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *