in pyama door de sneeuw naar school

in pyama door de sneeuw naar school

In pyama door de sneeuw

‘seeuw, seeuw’, al joelend komt ons dametje het schoolplein op rennen als ze ziet dat het heeft gesneeuwd. Ze probeert de sneeuw op te pakken en er sneeuwballen van te maken. De sneeuwballen die zij maakt vind ik niet zo erg om tegen me aan te krijgen, het zijn inimini sneeuwballen, maar dat mag de pret niet drukken.

Lois in pyama door de sneeuw naar schoolZe blijft maar sneeuwballen gooien. Dan is het tijd om op de fiets te stappen. Op de tandemfiets door de sneeuw is best wel een uitdaging, gelukkig lag er toen we uit school kwamen nog niet zo veel. De heen weg naar school toe, fietste ik erg voorzichtig. Door het enthousiasme van Lois lukt het me zelf ook om wat meer ontspannen op de fiets te zitten. Misschien wel iets te ontspannen. Als we bijna thuis zijn, dacht ik namelijk zo de stoep op te kunnen fietsen, maar helaas, dat ging niet goed. Samen schuiven we onderuit. Omdat zij nog vastzit in haar gordeltje probeer ik haar los te krijgen, wat wel even duurt met koude handen. Dat was wel even schrikken. We gaan daarom eerst lekker naar binnen om bij te komen en iets warms te drinken. Erg lang houdt ze het binnen niet vol als ze het buiten ziet sneeuwen. Daar waar ze normaal vraagt of ze een filmpje mag kijken, wil ze nu naar buiten. Ze zet haar knuffelmuis op een stoel vlak voor het raam, zodat die kan kijken als Lois aan het spelen is in de sneeuw.

Ze blijft maar rennen in de sneeuw en me bekogelen met sneeuwballen. Na een tijdje is ze uitgerend en uitgespeeld. ‘mama, kaar, koude handen’. Dan is het tijd om weer lekker naar binnen te gaan.

schoolontbijtDe volgende ochtend ligt er nog steeds sneeuw, omdat er nu wel meer sneeuw ligt, besluiten we om naar school te gaan lopen. Het is dan ook de ochtend van het voorleesontbijt en de kinderen mochten in hun pyama naar school komen. Lois heeft onder haar pyama haar kleren en over haar pyama heen een ochtendjas. Dan gaan we op stap, haar ochtendjas komt onder haar gewone jas uit, maar is wel lekker warm. Het is ongeveer 1,5 km lopen dus prima te doen. In het begin loopt ze enthousiast door de sneeuw. Als we halverwege zijn wordt ze wel moe. Als ontbijt heeft ze alleen een crackertje gehad, omdat ze op school gingen ontbijten. Het laatste stukje moet ik haar echt motiveren. Ik begin lekker met haar te kletsen, en haar zo af te leiden: ‘wat ga je straks lekker op school eten? Een broodje, misschien wel poffertjes of een pannenkoek, lekker fruit en een komkommer’. ‘hmm, lekker’ zo reageert ze op mijn woorden. Het afleiden werkt. Gelukkig maar. Dan hoor ineens een diepe zucht ‘sool’. Ja, we zijn nu bijna op school. ‘Mama is super trots op jou, je bent gewoon in je pyama het hele stuk naar school gelopen!’

 

1 gedachte over “in pyama door de sneeuw naar school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *