kanjer vertelt over nieuwe school

Kanjer van de week

Wat stond ze trots iets te vertellen over zichzelf als kanjer van de week. Heerlijk om te zien dat ze er echt even de tijd voor nam om de foto’s van zichzelf te laten zien.
‘Wat heb je het goed verteld Lois’, kreeg ze dan ook een paar keer te horen van kinderen uit haar klas. Ze liet een foto zien van zichzelf als baby, samen met haar grote zus en haar hobby’s. En dan op de laatste dia leest ze voor:
Lois gaat naar een nieuwe school.
Dan is het even stil in de klas. Als ze uit is verteld, komen er weer vingers ‘ik vind het jammer dat je naar een andere school gaat’, en ‘waarom ga je naar een andere school?’

Ik leg uit waarom ze naar een andere school gaat waar de klas niet zo groot is en de dingen die ze doen niet zo moeilijk zijn voor Lois zodat ze meer mee kan doen met de rest. Als er geen vragen meer zijn gaat Lois een traktatie uitdelen, met daarop de woorden: bedankt voor de fijne tijd en de gezelligheid. Ja, wat heeft ze het goed gehad. Wat was het een leuke groep waar in de zat. Dat blijkt ook wel als ze spontaan naar Lois toegaan, haar een knuffel geven en samen op de foto willen. Uiteindelijk komt er een spontane groepsfoto zo leuk!

Dankbaar kijk ik terug op het moment dat ons meisje vertelde dat ze naar een andere school gaat. Super trots op haar dat ze het helemaal zelf heeft verteld. De dag er voor mocht ze haar favoriete boek mee nemen, die werd door juf voorgelezen en zij liet trots de plaatjes zien. Genieten zo van ons mooie meisje, die op haar manier afscheid neemt van haar klas. En mama, die geniet gewoon van haar dametje, en is super trots op hoe ze het doet. En heeft er alle vertrouwen in dat ze op haar nieuwe school ook weer zal gaan stralen en nog meer groeien en bloeien!

2 gedachten over “kanjer vertelt over nieuwe school

  1. Wat een bijzondere tijd en ervaring zijn deze jaren geweest voor Lois en haar klasgenoten.
    Zo kostbaar, en jij mag haar moeder zijn en wat doe je dat goed mooi mens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *