kopje thee

kopje thee

‘We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal’ hoor ik onze meiden op de achterbank zingen. Dan is het even stil en roept de jongste… ‘kopje thee’, en vervolgens lacht ze zelf het hardst om haar eigen grapje. Haar gelach werkt aanstekelijk en vrolijk komen we aan op onze vakantiebestemming.

Wat is het genieten met onze dames in de vakantieperiode, omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, een paar foto’s voor een impressie. Al heb je als Gewoon en Bijzonder volgt via Instagram de meeste wel voorbij zien komen.

De vakantieweek in België was echt genieten. Op een van deze dagen gaan de dames met z’n drieën op stap, omdat papa een lange wandeling alleen maakte, die te lang was om met ons vieren te sjouwen. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om lang te gaan lopen omdat ik dacht dat onze jongste dame het niet vol zou houden, maar ik merk al vrij snel dat met de nodige afleiding ze het wandelen best leuk vind. Takken zoeken, klimmen op ee  grote steen, ze vindt het helemaal geweldig. En wat heeft ze toch een behulpzame zus. Daar waar haar moeder alleen maar de mamarazzi uithangt, helpt zij haar zusje bij het klimmen en klauteren over boomstammen en bruggetjes. Echt super om hun zo samen van een afstandje te bekijken.

Dan is het tijd voor de terugweg. We doen spelletjes en huppelen, springen en lopen al zingend door het bos. Dan zijn we bijna weer bij ons vakantiehuisje, maar ineens gaat haar lichtje uit. Weer moet ik iets creatiefs bedenken. Het wordt een niet echt origineel liedje ‘we zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal…. Ik stop met zingen en hoor naast me iemand heel hard ‘kopje tee’ schreeuwen, en haar vermoeidheid is ze gelukkig vergeten. Als we eenmaal bij het vakantiehuisje zijn, ploft ze moe maar voldaan op de bank. Ze drinkt een glaasje appelsap en mama een kopje thee.

4 gedachten over “kopje thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *