Leef vandaag

‘Mamaaa, tuis’ schreeuwt ons mooie meisje en ze rent op me af met haar armen wijd. Een natte lik voel ik op beide wangen. Wat is dat toch heerlijk thuiskomen na een weekendje te zijn weggeweest. Ik word helemaal platgeknuffeld en iedere keer kruipt ze weer bij me op schoot. Een gesprek over hoe mijn weekend was met manlief is bijna onmogelijk, omdat ze steeds enthousiast roept ‘mama, mama, mama’. Ik geef het gesprek dan ook maar snel op en geef me over aan haar dikke knuffels en plakkerige zoenen.

Ik kan me niet meer voorstellen hoe een leven zonder haar zou zijn. Even leek mijn wereld in te storten nadat ik hoorde ‘uw dochter heeft het syndroom van down’. Ik maakte me zorgen over haar toekomst, terwijl ze nog maar een paar dagen oud was. Gelukkig hadden deze zorgen na een tijdje niet meer de overhand en zag ik ook de mooie kanten van van ons bijzondere meisje.

Wat kan ik van haar genieten wanneer ze door de kamer danst en heel hard meebrult met ons favoriete liedje: Vandaag. Zou ze door hebben waarover ze zingt? Of vindt ze vooral de beelden van het strand zo mooi? ‘Gisteren is een afdruk van je voeten in het zand en morgen is de aanblik van een eindeloos groot strand. Dit is vandaag. En het is alles wat je hebt morgen komt later en gisteren is alweer weg. Dit is vandaag. Met z’n vreugde en zijn pijn. En je hoeft maar één ding te doen dat is: er zijn.’

Er zijn. Leven in het nu. Genieten van de heerlijke momenten. Maar ook op de moeilijke momenten er voor elkaar zijn, door een knuffel of een arm om je heen. Dat is echt iets dat ik van mijn jongste dochter heb geleerd. Me niet druk maken over morgen, maar genieten van vandaag. Leef vandaag!

 

4 gedachten over “Leef vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *