Moederdag

moederdag
‘Ik heb Lois geholpen met iets wat jij niet mag weten, het is namelijk voor Moederdag’ vertelde een jongetje uit haar klas mij vorige week. Zo schattig. Het maakte me wel nieuwsgierig.
Onze oudste zei die dag daarvóór  ‘je weet dat ik niet meer iets op school maak he?’
‘Ja, dat weet ik. Maar je kunt thuis toch iets maken? Oh nee, je maakt al zo vaak iets voor me, het is ook goed hoor.’

moederdag

En dan is het Moederdag. ‘Verrassing’ roept mijn oudste dochter als ze met een heerlijk glas vers geperste sinasappelsap de slaapkamer binnenkomt.
‘Verassing’ schreeuwt Lois met een dienblad met daarop een ontbijtje  in haar handen. Wat ziet het er héérlijk uit.

‘Gefeliciteerd met Moederdag! En dan krijg ik van beide meiden een dikke knuffel. En wauw kijk eens wat een prachtig zelfgemaakt cadeautje ik heb gekregen. Een hartje van kraaltjes. En zo schattig, ze noemde direct de naam van degene die haar had geholpen. Al wist ik natuurlijk al wie dat was.

moederdagmoederdag

Ook mijn oudste dochter had toch nog iets op school gemaakt, een talentenslinger. Echt super leuk. Ze had daarop geschreven: mama’s talenten zijn creatieve maker, ideeënfontein en momentgenieter.

Dankbaar ben ik voor onze mooie en lieve meiden. Maar op een dag als Moederdag word ik ook wel weer geraakt in mijn verdriet en het gemis. Omdat ons mannetje en de andere kindjes niet meer bij ons zijn, dat doet pijn.

Het is er allebei: dankbaarheid en verdriet. Het troost mij dat ik weet dat mijn Maker en hemelse Vader mij ziet. Juist ook in mijn pijn. Wil Híj dichtbij mij zijn.

Moederdag. Een dag met een traan en een lach.

4 gedachten over “Moederdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *