Naar de tandarts

Voordat je ging slapen zei papa tegen jou dat we de volgende dag direct uit school naar de tandarts moesten. ’s ochtends kletste je gezellig met mama: ‘aankeden, eten, sool, tandarts’. Dat had je goed onthouden.

‘Tandarts’ vertelde je die dag enthousiast aan juf. Je vond het geweldig dat papa en mama je kwamen ophalen en we met ons drietjes naar de tandarts gingen. Toen de tandarts jouw naam riep in de wachtkamer wilde je eerst niet mee, maar dat lag niet aan de tandarts. Nee, je zag een leuk filmpje en die wilde je afkijken.

Eenmaal bij de tandarts ging je snel op een stoel zitten. De vorige keer gingen we namelijk allemaal om de beurt op de grote stoel liggen, deze keer niet. Deze keer mocht jij alleen in de grote stoel.

De tandarts vroeg aan mama of je wel begreep wat zij ging vertellen of dat mama moest vertellen wat er ging gebeuren. Een klein beetje verontwaardigd zei mama ‘jawel hoor en anders vertel ik het nog een keer met eventueel gebaren.’ De tandarts legde aan jou uit wat er ging gebeuren:’je tandjes gaan zo slapen, maar om ze te laten slapen, moet je eerst drie prikjes. En dan ga ik daarna als je tandjes slapen ze er uit duwen. Hier heb je alvast een tandenketting waar we straks de tanden in doen.’  Je begreep dit prima.
De drie slaapprikjes die je kreeg waren niet zo leuk. Maar wat was je dapper. Je bleef heel netjes liggen. Mama zag wel dat het pijn deed, er kwamen traantjes uit je oogjes. Toch bleef je heel stil liggen, zo knap en stoer!
Terwijl je de prikjes kreeg hield mama je handje vast en vertelde ze steeds dat je het zo goed deed. Na de prikjes kreeg je een hele dikke knuffel van papa. Je wilde eigenlijk niet meer gaan liggen. Ook wel begrijpelijk als het daarvoor pijn deed. Toch ging je uiteindelijk weer liggen. En ging de tandarts tegen je tanden duwen. Je tandjes waren er gelukkig snel uit. Van de tandarts kreeg je omdat je het zo goed gedaan had een mooie kikker voor in bad en daarna gingen we lekker met de auto naar huis.

Samen met mama zat je op de achterbank. Ineens ging je heel hard schaterlachen. Mama begreep er niets van. Je was net naar de tandarts geweest om drie tanden te laten trekken en nu zat je te schaterlachen. Ook ging je gekke bekken en je trok aan je lippen. Ineens begreep mama waarom je zo hard moest lachen. Het slapen van je mond voelde natuurlijk zo gek. Wat ben je toch ook een heerlijk dametje.

Toen we thuiskwamen mocht mama wel een foto maken van jou met je tandenketting.

Naar de tandarts

Mama is echt super trots op jou. Je hebt het echt super goed gedaan bij het trekken van je drie tanden door de tandarts.

2 gedachten over “Naar de tandarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *