pakjesavond 2020

pakjesavond 2020

Wat was het ook dit jaar weer een gezellige pakjesavond. We begonnen met heerlijke warme chocomel en pepernoten en terwijl we keken naar het jaaroverzicht van het sinterklaasjournaal, gingen papa en ma alles klaarzetten voor het gourmetten. Maar wat zag ik daar staan? Waarom lag er een kleed over heen? Ach ja, dat zal wel bij sinterklaas horen.. misschien de pakjes voor vanavond?

Zo leuk trouwens samen gourmetten! Vooral de pannenkoeken die papa bakte, waren erg lekker. Ik kreeg er steeds twee omdat ik ook papa’s pannenkoekje mocht opeten. Papa at veel vlees, maar dat hoefde ik niet. Ik at alleen pannenkoeken, stokbrood en komkommer.. tijdens het gourmetten gingen we soms ook een gedicht voor lezen.

Zo leuk dat ik ze nu ook al een beetje kan lezen. En ik kreeg ook een hele mooie IPad met spirit, mijn favoriete serie. Ik duwde op het knopje ‘doet het niet’ zei ik al snel en was wel een beetje gefrustreerd.. was het niet eens een echt cadeau. Na het gourmetten ging ik naar de wc, zouden de kadootjes voor pakjesavond nog wel komen?
Ineens hoorde ik heel hard gebons op de voordeur.. zou dat? Ja, echt? Misschien toch nog?

 

 

Snel ging ik van de wc, gelukkig was ik al klaar. Ik mocht van mama de voordeur open doen en wat zag ik daar staan? Yeah, een grote zak vol met cadeautjes!! En bij de achterdeur hoorde ik ook gebons, maar we hadden de zak toch al? Ik liep naar de achterdeur en daar stond een wasmand met cadeautjes.. wat veel cadeautjes.

We gingen gezellig op de grond zitten rondom de zak en de wasmand en gingen de cadeautjes uitpakken. Halverwege hadden we zin in iets lekkers.

 

 

Mama maakte een echt sinterklaastoetje klaar: ijs met pepernoten. En daarna gingen we weer verder met cadeautjes uitpakken. Wat ben ik goed verwend. Aan het einde van de avond pakte ik mama’s hand en zei Ik dank u sinterklaasje. Ineens waren daar papa en mijn grote zus, ze stopten mij in de zak, maar dat vond ik niet erg. ‘Naar sinterkaas in Spanje zei ik, met de auto.’ Of toch niet?
Na een gezellige pakjesavond bracht me naar bed in mijn nieuwe pyama en las hij me voor uit mijn nieuwe boek van spirit die ik van Sinterklaas had gekregen.

1 gedachte over “pakjesavond 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *