Pasen en een 15 jarig trouwfeest

pasen en een 15 jarig trouwfeest

Als ik donderdagavond nadat we gezellig met ons vieren hebben gebarbecued, de trap op naar boven loop om jou naar bed te brengen zeg ik tegen haar ‘dat was een leuk begin van het paasweekend. Het is dit weekend namelijk Pasen.’ Verbouwereerd kijkt je me aan ‘Pindakaas?’
‘Nee, Pasen! Dan vieren we dat Jezus is opgestaan uit de dood.’  En ik begon het liedje te zingen ‘hij is opgestaan, hij is opgestaan, hij leeft! Hij leeft.
Bij de tweede keer hoor ik je zachtjes meezingen ‘sokken aan, sokken aan.. ‘ Als ik vervolgens ook met je meezing ‘sokken aan, sokken aan’ kijk je me boos aan, omdat ik het niet goed zing. Wat kan ik toch van jou genieten. Zondag eerste paasdag beginnen we met een paasontbijtje. Daarna zingen we samen paasliederen en kijken we naar een online kerkdienst. Nu zing je wel duidelijk ‘Hij is opgestaan, Hij is opgestaan, Hij leeft!’

Tweede paasdag vierden we de trouwdag van papa en mama. ‘Wat mooi, mooi mama’ met stralende ogen keek je naar mama terwijl je mijn trouwjurk bestudeerde. Je was helemaal onder indruk toen je mama zag in haar trouwjurk.

Mama had jou en je grote zus opgemaakt en je grote zus had je haar mooi gemaakt en daarna gingen we foto’s maken in de tuin. Je vond het helemaal leuk. Na de foto’s was het tijd voor de high tea, we hebben samen gesmikkeld van de arretjescaken en de bonbons die je grote zus had gemaakt. Ze waren heerlijk!

Als we zijn uitgesmikkeld gaan we met ons vieren naar de film kijken van de trouwdag van papa en mama. Vijftien jaar geleden alweer. Vooral het dansen van het feest vond je leuk om naar te kijken.

Wat was het een gezellige dag samen als gezin. Dankbaar keken we terug op de afgelopen vijftien jaar.

2 gedachten over “Pasen en een 15 jarig trouwfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *