PGB regelen

PGB regelen, wat een gedoe zeg, het kost veel tijd en negatieve energie.  Na een kort gesprekje met iemand van het sociaal wijkteam, had ik een plan geschreven voor de PGB aanvraag. Fijn dat ze direct instemde met mijn voorstel, dat had ik niet verwacht.  Dit plan stuurde ik naar het sociaal wijkteam. Dit was voor mij zo gedaan, een plan schrijven vind ik niet zo erg. Nadat school instemde met mijn plan, kon de consulent een beschikking maken.  Direct in de eerste schoolweek had ik daarom een gesprekje met school gepland om een een ander af te stemmen. Ook dit ging prima, al ging het tijdens het gesprek meer over hoe goed onze dame het in groep 3 doet dan over de PGB regelen. Dit vond ik uiteraard niet erg en alleen maar super leuk om te horen.
Na dit gesprek stuurde ik een berichtje naar het sociaal wijkteam waarin ik vertelde dat school er mee akkoord ging. Waarop ik een mailtje terug kreeg: ‘de regels van de gemeente zijn net verandert, of ik alsnog een extra formulier wilde invullen.’ Oh ja hoor dat doe ik even, dacht ik, maar daar moest ik toch mee wachten omdat ik ook moest invullen wie de begeleiding ging doen.
Daarom ging ik op zoek naar iemand die de begeleiding wilde gaan doen. Ik had al wel iemand in mijn gedachten, maar ja ze moet het wel zien zitten en willen. Helaas, na een paar dagen kreeg ik een berichtje dat ze het liever niet deed. Helemaal prima natuurlijk, en nu?

PGB regelen: formulieren invullen

Ineens schoot een andere naam in mijn gedachten. Al vroeg ik me wel af of ze het wel wilde doen, omdat we niet in dezelfde woonplaats wonen. Maar na een paar uur kreeg ik al een enthousiaste reactie: ‘tuurlijk wil ik dat, geweldig als ik met jullie mooie dochter mag werken!’ Wauw, daar werd ik wel blij van. Haar naam gaf ik dan ook direct door aan school. Ook ging ik aan de slag met het invullen van formulieren voor de SVB. Al vroeg ik me bij een formulier af of het wel het juiste formulier was. Er stond namelijk boven dat dit formulier bedoeld was voor familie in de 1e of 2e graad. Tijdens het eerste gesprek met de consulent van het sociaal wijkteam had zij nadrukkelijk aangegeven dat ik dit formulier moest invullen. Dus daarom deed ik het toch maar. Digitaal invullen leek me het meest handig. Misschien alvast voorafgaand aan het gesprek met degene die de begeleiding gaat doen, de dingen invullen die ik al weet? Oh nee…. als ik iets heb opgeslagen in Acrobat, lukt het me niet om er nog iets aan toe te voegen.

telefoontje naar SVB

Na al dat gedoe met het invullen op de computer leek het me wel goed om er een telefoontje aan te wagen naar de SVB of het wel het juiste formulier was. Ik dacht lang te moeten wachten, maar ik kreeg al vrij snel iemand aan de telefoon.  ‘Dat is inderdaad niet het juiste formulier, als zij geen familie is in de 1e of 2e graad, en zou u dit ook door willen geven aan uw contactpersoon bij de gemeente?’         ‘Zie je wel’ dacht ik gefrustreerd, maar vriendelijk zei ik: ‘Ja hoor, dat gaan we doorgeven’. Nadat ik de telefoon had opgehangen ging ik direct aan de slag met het invullen van het juiste formulier en sloeg ik bestand niet tussentijds op, zodat ik het weer opnieuw zou moeten doen.

Positief gesprek

Na alle administratieve rompslomp, had ik op een vrijdagmiddag een positief gesprek met school en de nieuwe begeleidster van onze dame. Die overigens in eerste instantie keurig achter haar tafeltje ging zitten toen wij in gesprek waren. Na een tijdje werd het boekjes lezen. Al was ze daar na verloop van tijd wel klaar mee: ‘mama kaar huis, boodje eten!’ Groot gelijk dame, mama is er ook klaar mee. En waarom ik er klaar mee ben lees je in een andere blog.

3 gedachten over “PGB regelen

    1. Verschilt zelfs per gemeente. Fijn dat je nu zorg in natura hebt. Dat was voor ons weer niet praktisch, nu hebben we iemand kunnen vinden uit ons eigen netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *