samen naar de film

naar de film

Waar gaan we vanmiddag heen? ‘Lassie, Lassie’ schreeuwde jij enthousiast met een glunderend koppie en je voegde er gelijk aan toe ‘Lassie, heel leuk.’ Ja, dieren vind jij wel leuk en films kijken ook. Als gezin gingen we daarom als afsluiting van de vakantie in de bioscoop naar de film Lassie. Heerlijk koel trouwens ook in de bioscoop en lekker rustig op zaterdagmiddag.

Op de fiets naar de bioscoop riep je ontelbaar vaak ‘Lassie, Lassie’. ‘,whoehoe, whoehoe’ galmde in de tunneltjes terwijl we er door heen fietsten. Je leek net Lassie.

Nadat we onze handen hadden gedesinfecteerd en netjes op onze beurt hadden gewacht, mochten we naar binnen. Bij de ingang van de zaal moest je uiteraard wel eerst op de foto met Lassie. Papa pakte een stoelverhoger voor je, zo kon je de film extra goed zien
En daar zaten we vol verwachting te wachten op Lassie. Ik zag aan je dat je het spannend vond, maar ook enorm genoot. Met een grote glimlach zat je daar. Op een gegeven moment zag mama iets en voelde ze wat nattigs. Oh nee, we waren iets vergeten.
Je wilde zo graag naar binnen dat we vergeten waren om eerst nog ergens heen te gaan waar je iets kunt lozen. En door de spanning van de film had je er geen controle over. Ik deed maar alsof ik niets zag en legde er geen nadruk op. Ik wilde het fijne moment niet verstoren. Maar eenmaal op de fiets zei ik tegen je ‘dacht je dat je een hondje was? Honden plassen namelijk niet op de wc, maar jij moet wel op de wc plassen he? Nu als we thuis zijn snel weer droge kleren aan doen en naar de wc.’

Op de terugweg op de fiets leek je geen last te hebben van je natte broek. Je was nog vol van de film die je had gezien. ‘Lassie, Lassie’ schreeuwde je toen we een herdershond tegen kwamen. Ineens wees je ergens naar en was het weer ‘Lassie, Lassie’. In eerste instantie wist ik niet wat je bedoelde, maar toen zag ik waar je naar wees. Naar de handvaten van het stuur van de tandemfiets, waarop je pootafdrukken van een hond zag.

Eenmaal thuis, terwijl je op de wc zat, hoorde ik je wel een paar keer mompelen Lassie, heel leuk. Lassie heel leuk!

Dat was een gezellige en leuke afsluiting van een leuke zomervakantie. De komende periode kun je meer blogs lezen met daarin een terugblik op de zomervakantie.

3 gedachten over “samen naar de film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *