samen op de fiets

‘Als ik u was zou ik nog even een weekje alleen oefenen voordat u samen met uw dochter op de tandemfiets stapt.’
Een week oefenen? Ik dacht dat ik zo weg kon fietsen op dat ding. Het opstappen ging inderdaad wel erg wiebelig. Misschien toch niet zo’n slecht idee om eerst zelf te oefenen zodat ik wat stabieler op de fiets zit. En daar ging ik op de tandemfiets door de wijk, gelukkig was het vakantie en niet zo druk. Al snel had ik het fietsen op de rechte stukken onder de knie, maar de bochten dat was nog een uitdaging. Ik vroeg me af hoe het zou zijn om samen met Lois te fietsen. Zou het extra zwaar zijn als ze voor me zit?

Dan zie ik mijn oudste dochter naar de fiets gluren.
‘Zullen wij het samen eens proberen?’
‘Cool, goed idee mam.’
In het begin nog wat wiebelig, maar doordat we zoveel lol hebben voel ik me een stuk relaxter dan de dag ervoor  op het moment dat er iemand van Welzorg toe staat te kijken als ik een poging doe om weg te fietsen. Al ben ik wel dankbaar voor de Welzorg en hoe het sociaal wijkteam deze fiets geregeld heeft. Al moest ik wel even geduld hebben, maar ach dat zijn we wel gewend met ons bijzondere dametje.

Na mijn fietsproefritje met mijn oudste dochter, is het nu de beurt aan Lois om samen haar nieuwe fiets uit te proberen. Waar ze het de dag ervoor nog wel spannend vond om er op te zitten, zodat de fiets goed ingesteld werd, nu heeft ze de grootste lol.
Heerlijk om samen te fietsen op de tandemfiets. Een prettige bijkomstigheid is dat ik bij het naar school gaan haar dan niet meer achterop hoef te zeulen, maar haar er zelf op kan laten klauteren.
Al fietsend komt de opmerking van een vriendinnetje van Lois weer naar boven borrelen:
‘omdat Lois een beperking heeft kan ze niet zelf fietsen, ik wel, kijk maar eens, mooie fiets he?’
‘Jij hebt inderdaad een mooie fiets, maar Lois krijgt binnenkort ook een mooie fiets, al is die wel anders dan die van jou, namelijk een hele grote, waar Lois samen met mij op kan fietsen’ zo reageer ik op deze opmerking.
Anders ja. Bij haar gaat het net allemaal even anders. Toch geniet ik enorm van ons bijzondere meisje, door haar wordt zoiets gewoons als fietsen iets bijzonders. Het gewone zo bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *