schaatsen en sneeuw toveren

schaatsen en sneeuw toveren

‘Lois straks kijken bij schaatsen?’
‘Nee’ verontwaardigd kijkt ze me aan ‘Lois zelf saatsen, net as Anna en Elsa.’

Dit korte gesprekje had ik laatst met ons meisje vlak voordat ik haar wegbracht naar een kinderfeestje van een vriendinnetje uit haar klas. Ik vertelde dit gesprekje aan de moeder van haar vriendinnetje dat Lois misschien wel wil schaatsen. ‘Oh ze hebben vast wel van die ijzertjes, of anders een stoeltje.’ Zo fijn dat meedenken. Heerlijk ook om te zien hoe enthousiast ze wordt onthaald als we aankomen ‘Loooois.’ Ze glundert van oor tot oor. Ze heeft er zichtbaar zin in. Echt zo genieten om haar te zien stralen en genieten. Omdat ze op de fiets naar de schaatsbaan gaan fiets ik met de tandemfiets met haar mee. ‘Alleen kan Lois daar niet op he?’
‘Nee, dat zou ik wel heel knap vinden als haar dat lukt.’ Gezellig om zo even mee te fietsen en haar te zien genieten. Al gaat het niet zo hard op de tandemfiets, maar gelukkig had haar vriendinnetje naast ons ook niet zo hard, ach ieder op z’n eigen tempo en we komen er wel. Als we bij de ijsbaan zijn geef ik haar nog een laatste dikke kus en dan stap ik weer op de tandemfiets. Ik ben benieuwd naar haar verhalen en of ze ook echt gaat schaatsen net als Elsa en Anna of dat ze het toch te spannend vond.

‘Mamaaa’ hoor ik haar roepen als ze op tandemfiets de tuin in komt fietsen. Ik ren naar de deur en sta met mijn armen wijd in de deuropening. Ze komt op me toerennen ‘saatsen heeel leuk’. Wat word ik blij als ik dat blije koppie zie. In de groepsapp van het feestje zag ik al heel wat leuke en gezellige foto’s en filmpjes voorbijkomen. En ja, ons meisje heeft gewoon voor het eerst geschaatst en ze deed het echt super!

Heerlijk om ons dametje zo te zien genieten. Waar ze ook zo van geniet is filmpjes kijken van Frozen. Wat vond ze het dan ook geweldig wanneer ze samen met haar grote zus sneeuw mocht toveren. Ze voelde zich echt even Elsa uit de film Frozen, omdat beelden soms zo veel meer zeggen dan woorden. Hier een kleine impressie van haar Elsa tovert sneeuw moment.

schaatsen en sneeuw toverenschaatsen en sneeuw toverenschaatsen en sneeuw toveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *