schijt aan zindelijkheid

Soms ben ik er echt zo klaar mee, dan heb ik er schijt aan dat mijn jongste dochter nog steeds niet zindelijk is, vooral op een dag als ik veel schijt moet schoonmaken. Mijn geduld raakt namelijk ook wel eens op. Gelukkig niet alleen die van mij, maar soms ook die van mijn man. Wat is het dan heerlijk om samen af te reageren en schijt te hebben aan dat het zo lang duurt dat onze jongste helemaal zindelijk is. De macrogol die ze gebruikt doet goed zijn werk en elke dag mogen we er aan geloven. Gelukkig doet ze het ook regelmatig wel op de wc en hoeven we dan niet dat plakkerige spul van haar af te boenen. Maar ook met het ‘coachen’ om haar helemaal zelfstandig naar de wc te laten gaan ben ik wel eens klaar. Om hele dagen bij de wc te zitten en liedjes te zingen. Want ja, je moet het toch een beetje leuk maken. Ze kent het alfabet lied nu goed, dat is dan weer een voordeel. K3 liedjes zijn ook favoriet als ze op de wc zit. Dit helpt haar wel om langer op de pot te blijven zitten.

Blijven zitten deed ik zelf laatst ook, terwijl ik haar heen en weer zag wiebelen. ‘Moet je plassen?  Nou, ga dan zelf maar naar de wc. Ik was er echt even klaar mee. ‘Naar de wc. Naar de wc. Nee, niet iets anders doen.  Naar de wc. Onderbroek uit. Onderbroek uit’ riep ik lui vanaf de bank.

Pssss mama see, mama sa, K3 love.., en a,bc, hoor ik na een paar minuten. Even later hoor ik de wc doorspoelen en het water uit de kraan. Trots loopt onze dame vervolgens weer naar de woonkamer en ze zegt triomfantelijk: ‘Mama, pas gedaan.’

Die ochtend dacht ik nog: ‘ik ga een feestje vieren als zij zindelijk is!’ Het werd geen feestje, maar een vreugdedansje. Het begin is er weer. Nu hopen dat ze dit blijft volhouden. Maar helaas, ’s middags kwam ze naar me toe: ‘mama poep.’ Ja, ik zie het inderdaad. Toch maar weer  ‘schijt’ boenen, maar ook super trots op wat ze wel heeft laten zien!

 

6 gedachten over “schijt aan zindelijkheid

  1. Aimée is nu dertien en er gaat regelmatig nog wat mis. Ze is soms ook te lui om naar de wc te gaan, het is ook zo’n gedoe altijd. Dus zelfs als ze puberen, stuur ik haar nog regelmatig naar de wc maar krijg nu als antwoord: Waarom? Ja, duhhh….succes ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *