Sinterklaas

Sinterklaas

Sinterklaas. Dit jaar heb ik bewust niet elke avond de kids Sinterklaasjournaal laten kijken, maar alleen op de vrijdagavonden alle afleveringen van die week terug gekeken. Ze stuiterden ook wel zonder Sinterklaasjournaal.
’s middags keken we wel eens Wapperpiet. Dat is een DVD met Sinterklaasliedjes met gebaren, echt super leuk. Heerlijk om ons dametje daar op te zien dansen en mee te zien zingen.

Sinterklaas letterkoffer piet

 

Op school is ze ook al druk geweest met Sinterklaas. Zo leerde ze met rekenen in welke zak er meer of minder pepernoten zaten. Met gym deed ze pietemgym. Met Leespraat en het letterkoffertje ging ze aan de slag met de letter P. Het letterkoffertje is trouwens erg leuk. Dat is een koffertje waar ze op school steeds weer een andere letter aanhangen. En in het koffertje komen dan voorwerpen die beginnen met de betreffende letter. Deze keer dus de P van piet, paard, pen. Het koffertje neemt ze dan mee naar huis en samen met haar zoek ik dan nog voorwerpen op die beginnen met de letter P: pop, pan, plakband.  Zo kan ze dan op school de woordkaartjes matchen met de voorwerpen.

 

 

Afgelopen zaterdagmiddag waren we op verjaardagsvisite bij familie. Lois was moe en had al een paar keer ‘moe en huis’ gezegd. Ze wilde graag naar huis. Ineens hoorde ze gebonk op de voordeur en ging de bel. Van de vermoeidheid was nog maar weinig te merken toen ze naar de voordeur rende. Wie was dat? Er stond iets voor de deur en er lagen allemaal cadeautjes in. Samen met haar tante hielp zij mee om de cadeautjes in de woonkamer te zetten.

SinterklaasAl snel pakte ze de cadeautjes er uit en ging ze de namen voorlezen die op de cadeautjes stonden. Echt leuk om te zien hoe zij vervolgens de cadeautjes uitdeelde. Gezellig om zo samen als familie Sinterklaas te vieren. De dag daarna heeft ze heerlijk met cadeautjes gespeeld, al merkte ik ook dat ze moe was van alle prikkels. Dan hangt ze wel meer aan me. Op de zondag vind ik dat niet zo erg, dan kan ik daar wel van genieten als ze lekker veel wil knuffelen.

Op 5 december, pakjesavond gaan we als gezin gourmetten en vieren we het nog als gezin.

Heb jij Sinterklaas al gevierd? Of ga je het nog vieren? Een fijne pakjesavond voor als je het nog gaat vieren!

2 gedachten over “Sinterklaas

 1. Eigenlijk heb ik nog nooit Sinterklaas gevierd. Misschien heel vroeger thuis. We maakten iets voor elkaar. En kochten iets. En deden spelletjes. Dat was toen mijn zussen nog thuis woonden.

  Op 5 december zorgde ik altijd voor een chocolade letter.
  En aan het begin van de kerstvakantie cadeautjes.
  Een gewoonte.

  Echt gezellig zoals jij het beschrijft.

 2. Wat een leuk, gezellig verslag ! En wat leert je dochter op een leuke manier veel dingen. Zo kun je alles wat actueel is, meteen
  ook leerzaam maken. Ik ben Sinterklaas vieren van huis uit niet gewend. Wel was er altijd snoepgoed. Wij gaan nu zo meteen wokken als gezin, soort
  als vervanger… het gaat tenslotte toch om het gezellige, het met elkaar zijn. Maar andere jaren kochten we bijvoorbeeld iets kleins voor elkaar nadat we lootjes hadden getrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *