Sinterklaasperiode 2019

Donderdag is het 5 december, pakjesavond. Vier jij het ook? Wij vieren pakjesavond dit jaar op vrijdagavond 6 december, zo hebben we het mooi een beetje verdeeld en heeft ze het niet allemáál op een dag, want ze wordt er echt helemaal hyper van.

In deze donkere periode van het jaar merk ik bij mezelf maar ook bij de meiden dat we er s ochtends moeilijk uit kunnen komen.
‘Ga je nu aankleden meid!’ dit was slechts de derde keer dat ik het die ochtend zei dat je je moest aankleden. Ineens had ik een idee, ‘Over 6 nachtjes komt sinterklaas op school en over 7 nachtjes vieren we pakjesavond, vertelde ik jou. En dat hielp. Je stond ineens rechtop ‘sinterkaas, sinterkaas, heeel leuk.’ Nu wilde je je wel aankleden.

De avond ervoor wilde je je worteltjes niet opeten. ‘O zo snel, het paard van Sinterklaas, vind worteltjes wel heel lekker, zullen we doen dat jij het paard van Sinterklaas bent?’ Ik zag dat je ogen begonnen te glimmen ‘Ja, ik paard sinterkaas, hi hi hi’ En met nog een klein beetje aanmoediging at je nu je worteltjes wel op. Toch wel handig die periode dat sinterklaas in het land is. Al liet ik haar dit jaar bewust alleen op vrijdagmiddag de Sinterklaasjournaals van die week kijken, anders was ze elke dag hyper en ging ze veel te laat slapen. Maar nu deze week waarin we ook pakjesavond vieren luisteren we af en toe gezellig naar sinterklaasliedjes. Ook dit bewust alleen die laatste week, ze word ook van die liedjes aardig hyper. Even gek doen is leuk, maar dan is het ook wel weer goed. Toch kan ik ook echt genieten van deze sinterklaasperiode. Heerlijk om ons dametje te zien stralen en enthousiast mee te zien doen met pietengym. Het plezier spat er van af als ze danst met Piet, puur genieten.

Hoe ervaar jij deze sinterklaasperiode?
Vieren jullie Sinterklaas? Fijne pakjesavond als je het viert.

1 gedachte over “Sinterklaasperiode 2019

  1. Heerlijk zo’n enthousiast kind. Ook goed dat je de input doseert. Ik ben ieder jaar een beetje verdrietig rond Sinterklaas. Zonder kinderen vier je het niet snel. Ik ken ook geen volwassenen die het net zo leuk vinden als ik. Hoewel.. 1 vriendin maar die woont in Amerika. Ik ben hier dus maar vroeg alles in kerstsfeer aan het brengen. Dat is ook een fijn feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *