speciale Bijbelklas

speciale bijbelklas

God heeft jou gemaakt van top tot teen. Iemand zoals jij, nee zo is er niet een, want je bent uniek heel speciaal en bijzonder. Je bent nog zoveel mooier dan een wereldwonder. Een bekend liedje dat we regelmatig luisteren.

Ja, ons meisje is speciaal en bijzonder. Bij haar gaan dingen anders dan bij onze oudste dochter. Al proberen we zoveel mogelijk om de ‘gewone’ dingen te doen, zolang zij er nog plezier in heeft.  Zo ging ze tot voor kort naar de ‘gewone’ Bijbelklas in de kerk. Al merkte ik wel dat we haar de laatste tijd er niet meer zo vaak naar toe brachten. Toen ik op het schoolplein dan ook een moeder sprak over de Bijbelklas op Maat, was ik direct nieuwsgierig. Zou dit dan wel iets voor haar zijn, een speciale Bijbelklas, waar er meer aandacht is voor haar?

Tijdens de eerste keer bleef ik bij haar, omdat ik zelf ook wel nieuwsgierig hoe het zou gaan. Ik weet nog dat ik in het begin dacht ‘is dit echt wel iets voor haar?  De andere kinderen zijn wel wat ouder en zal ze het allemaal snappen?’
Maar dat gevoel verdween al snel. Helemaal toen een van de andere kinderen aan Lois vroeg: ‘vind je het leuk? En Lois enthousiast ‘ja’ riep. Tijdens het Bijbelverhaal zat ze lekker te luisteren. En het werkje maken deed ze op haar manier. Super enthousiast was ze over het kikkerspel wat ze aan het einde deden, waar ze niet meer mee wilde stoppen. Wat ik vooral mooi vond was de aandacht. In een gewone Bijbelklas sneeuwt ze helemaal onder. Toen we thuiskwamen hebben we er nog over nagepraat en kon ze goed navertellen waar het over was gegaan.
Ik was ik dan ook direct helemaal om, zeker toen ik haar stralende koppie zag, en daarom gaat Lois nu al een tijdje naar deze Bijbelklas.

Sinds kort help ik zelf ook mee bij het voorbereiden van de speciale Bijbelklas. Super leuk om juist voor deze doelgroep iets te mogen betekenen. Ze echt te zien en te laten merken: Je bent uniek, speciaal en bijzonder.

 

 

2 gedachten over “speciale Bijbelklas

  1. Wat mooi dat deze Bijbelklas er is en dat zowel Lois als jij er een plekje in hebben gevonden.
    Zo is Jezus, aandacht voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *