uitje naar het Spoorwegmuseum

uitje naar het Spoorwegmuseum
Zaterdag 23 Maart was het zover: het uitje, dat georganiseerd werd door de Downstichting en de upside van down naar het Spoorwegmuseum. In het begin moest Lois wel even wennen, maar als ze eenmaal op stoom is, geniet ze enorm. Dat begon met het op een knop duwen, waardoor ze een speelgoedtreintje in beweging zag komen. Ze is daar niet meer bij weg te slaan, terwijl we toch echt verder willen gaan, omdat we zoveel andere mooie treinen zien staan.

uitje naar het Spoorwegmuseumuitje naar het Spoorwegmuseum

Als we veel verschillende treinen van binnen hebben bekeken is het tijd voor een theatervoorstelling. We zitten op de voorste rij en ik zie haar weer zichtbaar genieten. Als de voorstelling is afgelopen maken we een spannend ritje door het donker. Spannend, maar toch ook wel leuk. Dan is het tijd voor de lunch. We lopen naar de ruimte waar we onze lunchpakketjes kunnen ophalen en lekker kunnen eten. Aan het hoge ‘down’ gehalte zie ik dat we in de goede ruimte zitten.

Wat voelt het goed om gewoon samen te zijn als een grote familie. Ik geniet er van om onze mooie kinderen te zien. Zo puur en echt. Echt genieten. Er waren geen stoelen meer vrij, daarom besloten we heerlijk te picknicken. Als we zijn uitgegeten gaan we weer op stap. Nu is het tijd voor het kindertreintje. Het eerste ritje gaat Lois alleen. Maar met haar grote zus vind ze toch wel gezelliger, dat kun je op de foto’s ook wel terugzien.

uitje naar het Spoorwegmuseumuitje naar het Spoorwegmuseumuitje naar het Spoorwegmuseum

Dan is het tijd voor een echte uitdaging: als machinisten van het eerste uur een locomotief besturen. Dat ging er ruig aan toe en vet hard dat de trein ging, maar we hadden wel een schitterend uitzicht. Spannend, maar ook super leuk, Lois gilt het uit! Zelf moet ik wel even bijkomen, ik ben er helemaal misselijk van geworden. Als afsluitende activiteit doen we daarom nog een relatief rustige activiteit. We lopen de mijnen in en lopen door een idyllisch engels stadje. Daarna lopen we naar de uitgang en blikken we terug op een heerlijk dagje uit bij het Spoorwegmuseum in Utrecht.

2 gedachten over “uitje naar het Spoorwegmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *