vandaag echt jarig

vandaag echt jarig

Vandaag ben je echt jarig en ben je 8 jaar geworden. Ik weet het nog goed toen jij 8 jaar geleden geboren werd, wat was je er snel en wat waren we blij, trots en dankbaar dat jij er was. Het eerste uur was echt intens genieten. Daarna wisselden mijn emoties sterk, van blijdschap, tot onzekerheid en me zorgen maken. Zo rond jouw verjaardag merk ik weer dat mijn emoties sterk wisselen. Vanmorgen toen ik jou naar school bracht was het echt genieten van en met jou, de felicitaties die je kreeg en de lieve vriendinnetjes om je heen. Maar nu alleen thuis moet ik wel even een traantje wegpinken. Ja, ik ben nog steeds blij en dankbaar voor wie jij bent, maar er zijn ook weer even die zorgen. Hoe zal het gaan in de toekomst? De vragen die me in jouw kraamweek bezighielden komen ook nu weer naar boven. Ook dat mag er zijn en als ik daar nu de ruimte aangeef kan ik vanmiddag als jij uit school komt weer intens van jou, mijn pure meisje genieten.

Dat genieten deden we gisteren met jouw feestje met de familie ook. Dat begon al ’s ochtends vroeg.

‘Gefeliciteerd, met je 8e verjaardag’
‘Kein beetje mam.’
‘Ok,  morgen ben je echt jarig, maar vandaag vieren we ook al feest!’

We lopen naar beneden, je doet de kamerdeur open en vol verbazing roep je ‘wauw, mooi’. Frozen, slingers, kado’s.

Wat een verschil met de afgelopen jaren. Toen deed je enthousiast mee met het zingen en riep je ‘piep, piep, oera.’ Nu stond je heel stil boven op je stoel, maar ik kon aan je ogen en handen zien dat je echt genoot. Je genoot er van om in het middelpunt te staan, je straalde helemaal. Je wist dat we voor jou zongen en jij mocht luisteren.

vandaag echt jarig

En dan de verjaardagskaars uitblazen, ook zo’n genietmoment. Nadat de 8 jaar kaars eindelijk was uitgeblazen, kon je eindelijk smullen van een echte Lois taart.

Het cadeau dat je van ons kreeg, een dansmat van k3 was ook een groot succes. Heerlijk om jou te zien dansen en zingen. Al  is mama blij, dat ze vandaag niet de hele dag hoeft te horen: dansen maar, wat kan jij goed dansen, geweldig!!

vandaag echt jarig

Aan het einde van de dag was je moe en was je even weer vergeten dat je op de wc moest plassen en ineens zag mama een plasje op de k3 mat. Snel gingen we alsnog naar de wc en deden we alvast je k3 pyjama aan. Terwijl mama de k3 dansmat ging schoonmaken hoorde ik steeds geweldig, geweldig, geweldig. Hier moest ik wel om lachen. Het was namelijk niet geweldig dat je op de dansmat had geplast, maar je had wel een geweldig feestje gehad.

Dankbaar kijk ik dan ook terug op jouw feestje voor je 8e verjaardag en vandaag op je echte verjaardag feesten we gewoon nog even door.

6 gedachten over “vandaag echt jarig

  1. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige mensenkind, wat leer ik veel van je blogs over Lois.
    Dank je wel voor je eerlijke kwetsbaarheid, dikke knuffff

  2. Hiep hiep hoera voor Lois. 8 jaar lieve meid gefeliciteerd. Lekker dansen en springen op je k3 mat.
    Mama , papa en je grote zus zijn vast trots op jou. ‍♀️‍♀️

  3. Ik lees het veel te laat hè. Nog van harte. Ik wens je heel veel goede en mooie momenten toe in dit nieuwe jaar van je dochter. En Gods armen om je heen om je er door te dragen, want gemixte gevoelen zullen blijven komen (en gaan). Veel liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *