vol vertrouwen leren loslaten

leren loslaten

Voor de zomervakantie had ik telefonisch twee afspraken gemaakt voor oriënterende gesprekken bij speciaal onderwijs scholen. Het waren fijne telefoongesprekken, maar op het moment dat ik ophing vloog het me wel aan. Een voor mij wel bekend slik moment. Zo’n slikmoment heb ik rondom ons mooie meisje vaker gehad en dan was dit alleen nog maar een telefonisch gesprekje. Maar goed, het is ok. Het is niet alleen een heel proces voor ons meisje, maar ook voor ons als ouders en voor mij als moeder.
Als ik dan denk aan dat ze mogelijk in de toekomst met een busje naar school gaat, ja dan vliegt me dat wel aan. Hoe zal dat gaan? Ik vind het echt moeilijk om haar los te laten. Gelukkig is het niet direct morgen al en is het een proces waar ik wel meer naar toegroei, helemaal als ik zie dat ze echt op een plekje komt waar zij echt kan schitteren en stralen.

Loslaten, ja dat is en blijft een dingetje voor mij als moeder, en zeker als moeder van een dochter met het syndroom van down.

Loslaten en vertrouwen. Vertrouwen dat het goed komt, ook al kun je niet overzien. Dit doet me denken aan het lied U leert me lopen op het water. Ja, ik mag leren loslaten. Loslaten en vertrouwen. Vertrouwen dat onze hemelse Papa altijd voor ons mooie meisje zorgt, waar ze ook is en waar ze ook naar toe gaat. Ik leg ons mooie, bijzondere dametje in Uw handen Heer.

Zo ben ik vol vertrouwen het proces ingegaan en op welk plekje ze ook terecht komt, het is goed, omdat God voor haar zorgt en bij haar is. Ze is Zijn waardevolle geliefde dochter. Dit doet me denken aan de Bijbeltekst die we met de dominee lazen tijdens haar kraamweek: ‘moet je door het water gaan, Ik ben bij je. Je bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol en ik houd zoveel van jou!’ Ons waardevolle meisje mag ik vol vertrouwen steeds meer, stapje voor stapje, leren loslaten.

5 gedachten over “vol vertrouwen leren loslaten

  1. Mooi beschreven maar heb inderdaad vertrouwen dat zij op een mooie plek terechtkomt waar ze nog beter tot haar recht komt!Sterkte met loslaten maar ook met accepteren,aannemen.Het komt allemaal goed.God zorgt voor Lois en jullie als gezin.Ik weet het…het is soms makkelijk gedacht…Groeten Saron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *