vol vertrouwen naar haar nieuwe school

vol vertrouwen naar haar nieuwe school

Vol vertrouwen naar een nieuwe school

En, heb je zin om naar je nieuwe school te gaan? Vraag ik aan ons mooie dametje. ‘ja, mama nieuwe sool heeel leuk’ zo reageert ze enthousiast. En wat zie ik haar oogjes stralen op de ochtend dat we naar haar nieuwe school gaan om een ochtendje te wennen. In de auto hoor ik vanaf de achterbank ook nog een paar keer ‘nieuwe sool heeel leuk.’ En als ik dan naar achter kijk, zie ik een stralend meisje zitten die er echt helemaal zin in heeft.

Dan zijn we bij haar nieuwe school, ik zie haar schoudertjes omhoog gaan en haar armpjes een beetje wapperen. Het is heeel leuk, maar toch ook wel heeel spannend. Zelf als moeder vind ik het ook wel heel spannend, hoe zal het gaan met ons dametje op de nieuwe school? We trekken de schooldeur open en wat een warm welkom. Het eerste wat we hoorden toen we binnenkwamen was “goedemorgen Lois, wat leuk dat je er bent!!” Na een klein rondje door de school gaan we naar haar klas. Wat was het genieten. Eerst een beetje afwachtend, maar al snel kreeg ze eerst een handje en daarna een dikke knuffel van het meisje naast haar. En wat een heerlijke groep. Ik word er zelf ook zo blij van, al die mooie kids. Heerlijk, dat pure en echte. Alleen maar even kijken en dan al helemaal stralen, door dat echte contact, daar word ik zelf ook helemaal blij van. En dan de meesters en juffen, wat een warmte straalde ze uit naar de kinderen.

Ja, dat gaat helemaal goed komen met ons bijzondere meisje, op een bijzondere school. Bijzonder? Nee, eigenlijk gewoon. Heerlijk om te zien dat er nu meerdere meisjes en jongens in haar klas zitten met het syndroom van Down. Daar waar het op haar andere school bijzonder was dat ze het syndroom van down had, en daardoor anders was, – waar ze overigens zelf helemaal geen last van had -, is ze nu gewoon, omdat er zoveel zijn die het syndroom van down hebben. Heerlijk, dat gewone. Heerlijk ook dat pure. Zo mooi om te zien hoe de kinderen in haar nieuwe klas haar welkom heetten en hoe snel ze zelf ook zichzelf kon zijn. Juf vertelde na afloop van de ochtend, dat ze echt een sociaal meisje is, dat zich makkelijk aanpast. Wat ben ik toch trots op onze kanjer. En heerlijk om te zien dat ze gelijk op haar wen ochtend al grapjes uithaalde bij juf! Vol vertrouwen laat ik haar dan ook gaan naar haar nieuwe school.

3 gedachten over “vol vertrouwen naar haar nieuwe school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *