vrolijk kerstfeest

vrolijk kerstfeest

‘Laat het kerst zijn, laat het feest zijn‘, is echt een favoriet nummer van onze mooie dame. Eerste kerstdag was vooral dit stukje van toepassing: Hier heb ik zolang op gewacht: Vandaag is de grote dag, het feest dat Jezus kwam!

Dat begon s ochtends al. Ik liep naar haar slaapkamer, en zei tegen haar ‘vandaag is het dan zover, het is kerst‘, direct kreeg ik van haar een hand en met een grote smile feliciteerde ze me. ‘Teerd, mam met Jezus‘. Ja vandaag vieren we dat Jezus is geboren. We liepen samen naar beneden en ik had het nummer ‘Eer zij God in onze dagen’ opgezet op mijn mobiel. Bij het ‘glo ooo ria’ brulde ze heel hard mee, terwijl we in de badkamer stonden.

Nadat we samen hadden ontbeten, gingen we met ons vieren naar de kerk. De kerk was bomvol. Ik hing onze jassen op in de hal van de kerk en dacht dat zij al was meegelopen met haar grote zus en haar vader. Ik liep snel naar binnen om te kijken of er nog een plekje was in de volle herberg, maar geen Loïs. ‘Oh nee, ik dacht dat ze bij jou was‘. Niet dus. Tja, waar begin je dan met zoeken in zo’n grote bomvolle kerk? Eerst keek ik in de hal, geen Loïs. Daarna heel snel de kerkzaal in gekeken. Ook niet.. en nu? Toch maar even aan iemand vragen.

Ik keek naar het plekje waar mijn oudste dochter en man zaten, en gelukkig daar zat ze nu wel. Een ouder die haar kende had haar gelukkig gevonden. Pfff. Dan schrik je wel even. Omdat het zo vol was, zaten we heel gezellig met ons viertjes op 3 plekken. Bijna de hele dienst zat ze bij mij of mijn man op schoot. Normaal vind ik het wel fijn als ze op haar eigen plekje zit, maar nu kon ik er wel extra van genieten dat ze zo lekker bij me op schoot kroop en tegen me aan hing. Ik denk dat zij ook wel was geschrokken, maar het was ook wel een beetje te druk voor haar, al kon ik wel merken dat ze er van genoot. Zeker toen haar grote zus ook voor in de kerk ging dansen. Na afloop van de dienst kreeg ze een mooie cd met muziek van make some noise kids. Muziek waar ze thuis lekker op kan dansen.

‘mama dansen, laat kerst zijn‘. Ja, hoor jij mag wel even dansen op het lied laat het kerst zijn. Heerlijk om haar enthousiast door de kamer te zien springen. Eenmaal uitgedanst gingen we op familiebezoek. Ook daar genoot ze. Samen spelen met haar nichtje van een paar maanden oud, al legde ze haar knuffelmuis veilig op afstand, want die was toch echt alleen van haar.

Tijdens het kerstdiner heeft ze heerlijk gesmuld. Oma had poffertjes voor haar gemaakt, maar van het ‘echte‘ kerstdiner smikkelde ze ook lekker mee, vooral van het ijstoetje, vooral die smarties onder in, mmmm.

Als afsluiting ging ze samen met haar grote zus nog een keer de dans bij opa en oma doen. Super leuk om die dametjes zo samen te zien dansen. Wat voel ik me dan trots en dankbaar. Vlak voordat we naar huis gingen gaf ze iedereen een knuffel en wenste ze iedereen nog: ‘vrolijk kerstfeest’.

1 gedachte over “vrolijk kerstfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *