Welkom

Gewoon en bijzonder. Wat is gewoon? In de Van Dale lees ik: ‘Het alledaagse. Normaal. De norm.’  Ik vertaal het voor mezelf met dat wat je gewend bent.

Bijzonder. Wat is bijzonder? Weer zoek ik de betekenis van het woord op. Bijzonder betekent: ‘eigenaardig; vreemd; anders. Een wonder. Meer dan gewoon, boven het gemiddelde.’ Bij buitenstanders merk ik de neiging dat zij het bijzondere van mijn dochter met het syndroom van down eigenaardig en vreemd vinden. Voor mij als moeder springen vooral de laatste woorden er uit: ‘meer dan gewoon, een wonder.’ Ja, dat vind ik een mooie betekenis van het woord bijzonder.

Als ik naar mijn jongste dochter kijk, dan is zij voor mij gewoon: Lois. Gewoon. Net als ieder kind, met haar mooie momenten, maar ook haar mindere momenten. Op deze website kun je blogs lezen over haar belevenissen, maar ook over mijn ervaringen als haar moeder. Door mijn blogs wil ik je een eerlijk beeld geven van hoe het voor mij is met een dochter met het syndroom van down. Gewoon zoals ze is en hoe ik het ervaar. Bij haar gaan de dingen wel anders dan ‘normaal’. Door haar worden juist de gewone dingen bijzonder.