winkelen en een ijsje

Als een prinsesje zit onze dame voor op de tandemfiets te zwaaien naar de mensen die voorbij komen lopen of fietsen. Zo leuk om te zien hoeveel contact ze maakt met de mensen die ze tegenkomt. Heerlijk om van een afstandje te kijken hoe degene naar wie ze zwaait op haar reageert. Het valt me op dat er een groot aantal mensen niet eens zien dat ze zwaait, zo in gedachten verzonken als ze zijn. Al zijn er wel een paar mensen die vriendelijk groeten of zwaaien. Van weer een ander krijgt ze een vriendelijke glimlach. Al zijn er ook mensen die snel een andere kant op kijken.

Dan zijn we op de plek van bestemming en zetten we de tandemfiets op de stoep voor de schoenenwinkel neer. Bij de schoenenwinkel zijn we snel klaar, omdat ze heel goed weet wat ze wil. Ze wil de paarse sandalen. Dan lopen we naar de volgende winkel. Als een gek rent ze door de gangpaden. Gelukkig zijn mijn man en ik samen en kunnen we elkaar afwisselen. Als ze een hoek om rent botst ze tegen een jongere op. ‘Sollie meneer’ zegt ze. De jongen hoort het niet, maar ik wel en ik ben super trots dat ze zo netjes sorry zegt. Dan is het tijd voor de boekenwinkel. Terwijl mijn man haar aan het voorlezen is, kan ik rustig op zoek gaan naar boeken en hoef ik niet steeds achter haar aan te rennen. Een boek lezen of voorgelezen worden kan ze uren mee zoet zijn, dus ik heb nog wel even de tijd.

Na nog een paar andere winkels te hebben bezocht is ze er klaar mee. En roept ze ‘ijs’.                                               ‘Ja, een ijsje eten, dat vind ik wel een goed idee’. Als we in de ijssalon staan wordt haar gevraagd: ‘Wat voor ijsje wil je?’ Ik wil voor haar antwoord geven, maar hoor al vrij snel heel en beslist: ‘Aardbei’. Ook nu weet ze goed wat wil. Als ze op het terras een stoel ziet staan ploft ze daar op neer.
‘Bij.’

‘Nee, zo kun je niet zo goed bij je ijsje. Vooruit, voor deze keer schuift mama je aan, je lijkt zo net een prinsesje.’
Zo leuk om te horen als ze tijdens het opsmikkelen van haar ijsje regelmatig ‘mmmm’ zegt. Heerlijk om zo door haar extra van je ijsje te genieten.

2 gedachten over “winkelen en een ijsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *