zijn zoals je bent

zijn zoals je bent

Vorige week kon je een blog lezen over de Speciale Bijbelklas waar Lois sinds kort heen gaat. De eerste keer dat ik de speciale Bijbelklas mocht voorbereiden was het thema: zijn zoals je bent.

Dit was ook het thema van de aangepaste kerkdienst twee weken daarna, waar ik samen met een aantal anderen de voorbereiding voor deed.

Zijn zoals je bent. Wat ik zelf wel passend vond bij het thema was het boekje ‘De Beste’ van Max Lucado. Dat boekje gaat er over dat we graag allemaal de beste willen zijn, maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat er om dat je mag zijn zoals je bent en dat iedereen anders is. ‘Jij bent zoals je bent omdat Ik je Maker, je zo gemaakt heb’ schrijft Max Lucado.

We spraken samen over wat je talenten zijn, waar je goed in bent. Talenten die naar voren kwamen waren dansen, gamen en helpen in het huishouden. Als werkje lieten we de kinderen een poppetje maken, die ze zelf konden uitknippen en die ze mochten versieren. Naast het poppetje kregen ze ook allemaal een hartje waarop stond: ‘God houdt van jou, je mag zijn zoals je bent.’

De werkjes hingen we op het podium in de kerk zodat iedereen ze kon zijn tijdens de aangepaste kerkdienst die ook ging over ‘zijn zoals je bent.’ De kinderen van de andere Bijbelklassen maakte dit werkje ook, zodat de kerk volhing met allemaal mooie poppetjes en hartjes.

Mooi om zo samen stil te staan bij het thema: ‘zijn zoals je bent.’

Om te benadrukken dat ik het belangrijk vindt dat zijn zoals je bent voor iedereen geldt, draag ik donderdag 21 maart op wereld downsyndroomdag twee verschillende sokken. Verschillend, omdat het juist zo mooi is dat we allemaal anders zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *